V „Round Table“ iz refraktivne hirurgije

Veliki broj oftalmologa iz Srbije i regiona prisustvovalo je V Round Table (Okruglom stolu) iz refraktivne hirurgije, još jednom u seriji kontinuirane medicinske edukacije koje LaserFocus nudi oftalmolozima u regionu. Okrugli sto održan je 29. maja 2009. godine u hotelu Hyatt Regency u Beogradu od 18:30 – 21:00 h. Uvodnim predavanjem na temu Keratokonus i metoda cross-linking dr Mirko Jankov se zahvalio svojim kolegama na interesovanju i otpočeo svoje prvo predavanje za to veče.

Znajući da je oko 20% pacijenata, uglavnom mladih, koji imaju ovu bolest rožnjače, keratokonus, osuđeno na transplantaciju rožnjače, i imajući u vidu da je ova oblast medicine u našoj zemlji u velikom zaostatku za svetom, jer ne postoji organizovana banka donorskih organa, očigledna je vrednost ove metode u zaustavljanju napredovanja keratokonusa i samim tim sprečavanju potrebe za transplantacijom kod ove grupe pacijenata.

Program V Round Table obuhvatao je tradicionalni niz interesantih predavanja dr Mirka Jankova i izabranih kolega predavača iz drugih medicinskih institucija, nakon čega je usledilo i planirano vreme za Open case discussion forum u kojem su učesnici menjali svoje uloge i izlagali slučajeve iz svoje prakse, i diskutovali sa stručnjacima o pronalaženju pravog rešenja i metode lečenja kod pojedinih pacijenata.