Iznimno bitna dijagnostika oka

Od četrnaeste godine počeo mi se kvariti vid, i godinama dioptrija mi je rasla da bi se oko tridesete stabilizirala na -6,5. Prvih par godina sam nosila naočale ali kada je dioptrija došla na -3 postalo je nezgodno i prešla sam na leće, jer sam jedino njih mogla podnositi.

Dugo vremena sam razmišljala o laserskom zahvatu ali nažalost nisam bila ubjeđena da je to najbolje riješenje za mene. Pričala sam sa ljudima i preko prijateljice čula sam za doktorku koja mi je savjetovala da se obratim dr Jankovu. Otišla na pregled koji je bio detaljno obavljen, analizirajući i po nekoliko puta vrijednosti oka da bi se utvrdilo stvarno stanje.

Naime mislim da je iznimno bitna dijagnostika oka da bi se onda precizni parametri unjeli u laser, a to se u klinici Laserfocus radi jako profesionalno bez ikakve mogućnosti greške. Zbog sumnje na početak keratokonusa (a to nitko od prethodnih doktora nije vidio na pregledima) preventivno mi je, na moj zahtjev, urađen osim zahvata laserskog skidanja dioptrije PRK, i zahvat blokade rožnjače. Operacija je prošla izvanredno i mogu reći da je moj vid sada savršen. Sada se mogu baviti s puno stvari koje su mi prije predstavljale problem.

Prošlo je 6 mjeseci od operacije, a svakog jutra kada se probudim sretna sam da postoji čovjek koji mi je riješio životni problem vida i beskrajno sam zahvalna njemu i njegovom timu na podršci koju su mi dali nakon operacije. Njihova profesionalnost i humanost zaista nema granica.

Vjera Čakić, Split, Hrvatska