MASTERCLASS X veliki jubilej i humanost

MASTERCLASS X u znaku velikog jubileja i humanosti

U hotelu “Metropol Palace” u Beogradu, 3. 11. 2018. Održan je Masterclass X, jubilarni stručni seminar oftalmologa u organizaciji klinike “LaserFocus”. Ovaj skup koji je okupio oko 120 učesnika: predavača, lekara, partnera, gostiju, predstavnika diplomatskog kora i izlagača iz zemlje i inostranstva, održan je u znaku proslave desetogodišnjice rada “LaserFocus”-a, a poseban pečat događaju dala je humanitarna izložba umetničkih slika u holu ispred sale. Glavne teme predavanja bile su: refraktivna hirurgija, operacije katarakte, operacije rožnjače kao i zadnjeg segmenta oka. Skup je, ispred domaćina, otvorio prof. dr Mirko R. Jankov, koji je kasnije imao i svoje predavanje, a prvo predavanje održala je specijalna gošća ambasadorka Brazila, njena ekselencija, gospođa Heyvaert Azevedo.

masterclass-jubilej
Prof. dr Ljubiša Nikolić, ing. Sissimos Lemonis, prof. dr Mirko Jankov, prof. dr Jonathan Lake, doc. dr Vesna Jovanović, prof. dr Theo Seiler, dr Efekan Coskunseven

Skupu se obratio i slikar Dušan Vukojević-Mars, ratni vojni invalid i pacijent “LaserFocus”-a, autor izložbe slika čiji prihod od prodaje ide u humanitarne svrhe njegovog lečenja, a seminar je imao i muzički deo koji je svojom gitariskim performansom obeležio mladi Bojan Ivanovski-Jobby.

Tokom ovog celodnevnog događaja, predavanja su održali eminentni oftamolozi: prof. dr Stefanović (LaserFocus, Srbija), doc. dr Sefić-Kasumović (Poliklinika Sefić, Bosna i Hercegovina), prof. dr Nikolić (LaserFocus, Srbija), prof. dr Koruga (TFT Nano Centar, Srbija) prof. dr Dragomir Stamenković OPTIX, Srbija).

Veliku čast našem skupu dao je čuveni prof. dr Seiler (IROC, Švajcarska), koji je pored predavanja aktivno učestvovao i u diskusijama, a pored pomenutih profesora iz naše zemlje i regiona, veliku pažnju izazvali su i ostali strani gosti: prof. dr Lake (Oftalmed, Brazil), dr Coskunseven (Dunya Eye Hospital, Turska), ing. Lemonis (Alcon Labs, Nemačka), a skup je zatvorila doc. dr Vesna Jovanović, (LaserFocus, Srbija).

Između predavanja, pored pauza za kafu i ručak, prisutni su imali priliku da se upoznaju sa optičarskim proizvodima i preparatima izlagača: od aparata, naočara, sočiva do raznih preparata na tri štanda u glavnoj sali.

Ovaj događaj pomogli su zlatni partneri: “Amicus”, Advokatska kancelarija “Jusufović Fernandez Jankov”, “Oftal C “, kao i partneri: “Alkaloid”, “Optix contact lenses” i “Zepter”.